Sétáink

Sétáink során Magyarország történelmének különböző korszakait ismerheted meg, egészen a középkortól, az újkoron át, a kommunista diktatúra időszakán keresztül napjainkig. Miközben egy-egy izgalmas eseményt feltárunk nem csak átadjuk az ismereteket, hanem igyekszünk Titeket is bevonni abba a világba amit felelevenítünk! Megtudhatod, hogyan éltek elődeink Budapesten, hogy nézett ki régen a város! Miért meghatározó számunkra az 1956-os forradalom, illetve hogyan élnek a budapestiek! Sőt velünk akár bejuthatsz Budapest legmagasabb lakóházába vagy a főváros egy rejtett templomába is!
Ha nem unalmas és egyhangú múzeumi sétára vágysz, hanem testközelből szeretnéd magadba szívni Budapest és Magyarország történelmét gyere velünk egy körre!

A séta egyedi igény alapján rendelhető. Amennyiben felkeltette érdeklődésedet, kérjük lépj kapcsolatba velünk az info@bpalulnezetbol.hu e-mail címen.

#1 | Egy csepp Olaszország

Sétánk során felfedezhetjük, hogy a régi, gazdag magyar mágnás réteg hogyan hozta el fővárosunkba az olasz művészetet! Merre találhatóak különféle olasz épületek pontos másai Budapesten? Miért és hogyan építették őket? Ezek a csodálatos épületek a belváros különleges ékköveivé váltak, melyeket együtt fedezhetünk fel sétánkon!

A séta részletei

#2 | A rejtett tornyok útja - A Rákóczi út titkai

Budapest legforgalmasabb útját járjuk végig, ezzel megismerve mennyi mindent rejt magában egy útszakasz. Az út mellett végigsétálva elénk tárul a belváros utolsó álló víztornya, illetve egy elrejtett templomot is felfedezhetünk. Ha érdeklődsz a titkos tornyok és templomok iránt, tarts velünk!

A séta részletei

#3 | Máv-telep, a vasutasok Kánaánja

A sétánkon egy kissé elfeledett, de gyönyörű házakból álló lakóépület együttest járunk be, melyet a magyar vasúttársaság munkásai számára épített. Felfedezhetjük, milyen luxuskörülmények között lakott a korabeli munkásréteg.

A séta részletei

#4 | Budapest alvó városa - Újpalota

Kép forrása: Fortepan

Hol és hogyan élnek a magyarok? Kultúrtörténeti sétánk során megismerheted azokat a jellegzetes lakótelepeket, ahol a budapestiek a mai napig élnek és kinézhetsz a legmagasabb budapesti lakóház ablakából is.

A séta részletei

#5 | Séta az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából

Az 1956-os forradalom a magyarság és az egész világ számára fontos és ismert. Az idén 60. évfordulóját ünneplő eseménysorozat az egyik legjelentősebb magyar nemzeti ünnep hazánkban, ennek előzményeit, eseményeit és következményeit is megismerheted sétánk során. Ennek történetét egy 1956-ban elesett forradalmár, Gérecz Attila életútján keresztül mutatjuk be, ezzel is még közelebbivé téve a forradalom jelentőségteljes napjait.

A séta részletei