#5 | „Az győzhet csak az utolsó hajrán, aki sorsánál nagyobb.”- Séta az 1956-os forradalom 60. évfordulója alkalmából

Sétánk során az 1956-os forradalom és szabadságharc hőseire emlékezünk, a kiváló sportoló és ifjú költő Gérecz Attila történetének bemutatásával, aki „nem csak tollal, de fegyverrel is” ki akarta venni részét a szabadságharcból. Végig járjuk tragikusan rövid életének fontosabb állomásait, s közben kirajzolódik milyen is volt a Rákosi-korszak börtönvilága egy húszas éveinek elején járó fiatalember számára, hogyan élte meg az 1956-os forradalom eseményeit, mit jelentett az embereknek akkoriban az önfeláldozás, a hősiesség és a bátorság a diktatúrával szembeni ádáz küzdelemben.

Gérecz Attiláról az irodalomtörténet számos versben és költeményben megemlékezett, költői hagyatékának ápolására, emlékének életben tartására családja, barátai valamint írók sokasága tettek és tesznek mind a mai napig hatalmas erőfeszítéseket, azonban a legtöbb magyar ember számára még mindig ismeretlenül cseng Gérecz Attila neve, annak ellenére, hogy az 1956-os forradalom hősi halottja.

A könnyen teljesíthető sétánkhoz kényelmes viselet ajánlott! Kisgyermekkel, illetve kutyákkal érkező vendégeinket is szeretettel várjuk! Kérjük, hozzanak magukkal érvényes BKK bérletet vagy vonaljegyet, mert Gérecz Attila életének fontos színhelyeit metróval közelítjük meg.

A séta időtartama: 3 óra

A séta találkozási pontja: Munkácsy Mihály utca 34.

A séta érkezési helye: Klauzál tér

Kérjük, hozzanak magukkal érvényes BKK bérletet vagy vonaljegyet, mert a séta egyes helyszíneit tömegközlekedéssel közelítjük meg.

A séta egyedi igény alapján rendelhető. Amennyiben felkeltette érdeklődésedet, kérjük lépj kapcsolatba velünk az info@bpalulnezetbol.hu e-mail címen.