#4 | Újpalota – Budapest alvó városa

Lakótelep. A szó hallatán a legtöbb ember számára elavult fém játszóterek, kétes alakok, egyhangú robosztus szürke házsorok, valamint apró méretű lakások képei ugranak be. Miért lehet mégis érdekes egy unalmasnak tűnő lakótelep története? Mert már elválaszthatatlanul a főváros múltjához tartoznak, hiszen a magyar lakosság tekintélyes részének jelentik az otthont. Úgy gondoljuk, ismerjük őket, de valójában alig tudunk róluk valamit. Ezért Budapest egyik legismertebb lakótelepét vesszük célba és járjuk be!

Kép forrása: Fortepan

Sétánkon a fölénk magasodó emeletek számos izgalmas történetet rejtenek magukban. Kik álmodták meg a terveket és hozták létre a semmiből Újpalotát? Mi feküdt eredetileg a lakótelep helyén? Biztos csak egy lakótelep Újpalota? Milyen titkokat rejt a Magasház? Végül sétánk során fény derül arra is, hogy Újpalota tényleg Budapest alvó városa lenne?

A könnyen teljesíthető sétánk során ezeket a kérdéseket járjuk körbe, miközben megismerkedünk az itt élők történeteivel. A sétához kényelmes viselet ajánlott, a kutyával érkezőket is szeretettel várjuk!

A séta időtartama: 2 - 2,5 óra

A séta találkozási pontja: Újpalota, Fő tér buszmegálló

A séta érkezési helye: Újpalota, Nyírpalota út 1.

A séta egyedi igény alapján rendelhető. Amennyiben felkeltette érdeklődésedet, kérjük lépj kapcsolatba velünk az info@bpalulnezetbol.hu e-mail címen.