Városi játékok

Városi játékaink megalkotása során átértelmeztük a kincskeresés fogalmát, hogy izgalmas kalandra invitáljuk mindazokat, akik szeretik a különös kihívásokat. Játékaink során a budapesti házak falairól ránk leselkedő különféle alakok, varázslatos lények és állatok felfedezése a cél, miközben feltárul előttünk a város és olyan részletekre bukkanunk, melyek mellett eddig elsétáltunk.

Miért válaszd városi játékainkat?

  • Mert garantáltan önfeledt kikapcsolódást nyújt minden korosztály számára.
  • Mert te választhatod ki az időpontot, hogy mikor szeretnél játszani, így a játék teljesen kötetlen és rugalmas.
  • Mindenki számára könnyen teljesíthető.
  • Mert nem számít, hogy egyénileg vagy csapatban indulsz felfedezni a várost, hiszen mindkét esetben ugyan olyan jól szórakozhatsz.
  • Városi játékaink kiváló programok családoknak, baráti társaságoknak, iskolai csoportoknak is.
  • Nagyobb csoportok számára egyedi árajánlat is kérhető.
  • Csapatépítéshez is ajánljuk, ha ennek megszervezésében kéred segítségünket, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@bpalulnezetbol.hu e-mail címen.

#1 | Kiküldetésben a diplomatanegyedben

A Budapest Alulnézetből diplomatájaként fontos feladat vár Rád. Ellopták értékes műkincseinket, melyeket egy hatalmas széfbe zártak. A széfet már megtaláltuk és biztonságba helyeztük, de kinyitni nem tudjuk, mert hiányzik hozzá a titkos kód. Segíts nekünk, hogy visszakaphassuk kincseinket és kutasd fel a szimbólumokat a feladatlap alapján. Ha a titkos számsor összeállt, térj vissza bázisunkra és vedd fel jutalmadat. Ne feledd, a küldetés sikere Rajtad múlik!

#2 | Mesterségem címere...

Nem is gondolnánk, hogy Budapest házainak falairól hány híres történelmi alak szempárja szegeződik ránk és figyel minket. Küldetésed során fel kell kutatnod őket és ki kell derítened mesterségüket. Ha sikerült mindegyiküket megtalálnod térj vissza a kiindulási pontra és markold fel jutalmadat!

#3 | Budapest rejtett állatkertje

Mindenki számára ismert, hogy Budapest híres állatkertje a Városligetben található, tele ritka, egzotikus állatokkal. Egy hatalmas vihar után azonban néhány lakó megszökött, hogy felfedezze a fővárost. A pályát végigjárva a Te feladatod meglelni a rejtőzködő állatkertet, a falakon felbukkanó mókusok, rákok és oroszlánok hadait. Miután megtaláltad az elszökött állatokat, feladatlapodat mutasd be a kiinduló állomáson, hogy ellenőrizzük mindenki megkerült.

#4 | Kincskeresés a bulinegyed bugyraiban

A bulinegyed a város szíve, amely teli van bárokkal és kocsmákkal, ahol lüktet az éjszakai élet. Budapest ezen utcái minden este új életre kelnek, miközben számos ördög, angyal vagy éppen oroszlán figyeli a szórakozó fiatalokat. Egyik barátunknak a Te segítségedre van szüksége, mert egy átmulatott éjszaka után nem emlékszik mennyit is költött az este. Legyél a segítője és keresd meg azokat az alakokat, akik látták őt az éjszaka folyamán és hasznos információval szolgálhatnak. Ha mindenhol jól számoltál a feladatlapról megtudhatod a pontos összeget. Térj vissza a kiindulási pontra és mond el neki is, bár nem biztos, hogy szeretné hallani!

 

#5 | Arany Budapesten

A magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja Arany János 1817. március 2-án született Nagyszalontán. Születésének 200. évfordulója alkalmából az Arany János-emlékév 2017 méltó megünnepléséhez izgalmas városi játékkal készültünk. A program során a költő életével és munkásságával ismerkedhettek meg. A játék elején egy feladatlapot kaptok. Kövessétek a nyomokat, hogy eljussatok a hat állomás mindegyikére, ahol elrejtettük a feladatlapon lévő kérdésekre a helyes választ. A játék végén, ha visszaérkeztek a kiindulópontra és helyesek a megfejtéseitek, apró meglepetéssel kedveskedünk nektek. Mindenkit szeretettel várunk játékunkon, amelyre egyedül, családdal, barátokkal, gyerekekkel, babakocsival, kutyával is érkezhettek!

#6 | Amiről a palotanegyed falai mesélnek…

A palotanegyed gazadag mágnás rétege fényűző pompában élt, mígnem az egyik nap a legnagyobb palota főurát holtan találták dolgozószobájában. A nyomozás elkezdődött, melyhez a Te segítségedre is szükség van! Derítsd ki a gyilkosság időpontját, hogy kézre kerülhessen a gyilkos. Keresd fel a palotanegyed falain megbúvó alakokat, akik szemtanúi voltak az eseménynek és szívesen mesélnek. Ha jól nyomoztál és megkaptad az időpontot, mielőbb siess vissza titkos helyünkre, hogy elkaphassuk és börtönbe zárhassuk a gyilkost!

#7 | Hermész

Hermész az ókori Görögország isteneinek hírnöke, egy nagyon fontos hírt elfelejtett Zeusz számára átadni, ezért száműzték egy időre az Olümposzról. Hermész nem esett kétségbe, nem hiába volt közismert furfangjáról és ravaszságáról! Úgy döntött Budapesten keres új lakhelyet magának. Ügyes és rafinált istenként több alakban is felbukkan a főváros utcáin és épületein, hogy olümposzi társai ne találjanak rá. Járd végig a várost és próbáld meg elcsípni! Könnyű felismerni szárnyas bőrcsizmájáról, melyben szélsebesen elillan, valamint két tekergő kígyót ábrázoló szárnyas botjáról (kerükeión pálca). Még sem lesz egyszerű megtalálni, mivel előszeretettel viseli nemezsapkáját, ami láthatatlanná teszi, ezért jól nyisd ki a szemed!

#8 | Amiről a méhek zümmögnek...

Méhész barátunk egyik reggel megdöbbenve tapasztalta, hogy rejtélyes módon eltűntek méhei. Minden nyom arra utal, hogy kis zümmögő barátainak annyira megtetszett Budapest, hogy a főváros impozáns épületeinek falain építettek új kaptárokat maguknak. A méhecskék búvóhelyeinek felkutatásában a Te segítségedre is szükség lesz! A sikeres küldetés érdekében elárulunk egy hasznos tippet. A méhkaptár olyan házak dísze, melyek régebben banknak, vagy biztosítónak épültek, ezzel utalva az épületben működő bankok tevékenységére, melyet a méhek szorgalmas gyűjtögetéséhez hasonlítottak. Nincs más dolgod, mint követni a zümmögést és felkutatni a méhek kaptárait. Ha sikeresen megtaláltad mindegyiket, feladatlapodat hozd vissza a kiindulópontra és gyűjtsd be jól megérdemelt mézédes jutalmadat!