Pályáink

#1 | Amiről a palotanegyed falai mesélnek…


A palotanegyed gazdag mágnás rétege fényűző pompában élt, mígnem az egyik nap a legnagyobb palota főurát holtan találták dolgozószobájában. A nyomozás elkezdődött, melyhez a Te segítségedre is szükség van! Derítsd ki a gyilkosság időpontját, hogy kézre kerülhessen a gyilkos. Keresd fel a palotanegyed falain megbúvó alakokat, akik szemtanúi voltak az eseménynek és szívesen mesélnek. Ha jól nyomoztál és megkaptad az időpontot, mielőbb siess vissza titkos helyünkre, hogy elkaphassuk és börtönbe zárhassuk a gyilkost!

A játék hossza: kb. 2,5 óra - rövid pálya | Kutyabarát, családbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

#2 | Kiküldetésben a diplomatanegyedben


A Budapest Alulnézetből diplomatájaként fontos feladat vár Rád. Ellopták értékes műkincseinket, melyeket egy hatalmas széfbe zártak. A széfet már megtaláltuk és biztonságba helyeztük, de kinyitni nem tudjuk, mert hiányzik hozzá a titkos kód. Segíts nekünk, hogy visszakaphassuk kincseinket és kutasd fel a szimbólumokat a feladatlap alapján. Ha a titkos számsor összeállt, térj vissza bázisunkra és vedd fel jutalmadat. Ne feledd, a küldetés sikere Rajtad múlik!

A játék hossza: kb. 2 óra – rövid pálya | Kutyabarát, családbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

#3 | Kincskeresés a bulinegyed bugyraiban


A bulinegyed a város szíve, amely teli van bárokkal és kocsmákkal, ahol lüktet az éjszakai élet. Budapest ezen utcái minden este új életre kelnek, miközben számos ördög és angyal figyeli a szórakozó fiatalokat. Egyik barátunknak a Te segítségedre van szüksége, mert egy átmulatott éjszaka után nem emlékszik mennyit is költött az este. Legyél a segítője és keresd meg azokat az alakokat, akik látták őt az éjszaka folyamán és hasznos információval szolgálhatnak. Ha mindenhol jól számoltál a feladatlapról megtudhatod a pontos összeget. Térj vissza a kiindulási pontra és mond el neki is, bár nem biztos, hogy szeretné hallani!

Játék hossza: kb. 2 óra – rövid pálya | Kutyabarát, felnőttbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

#4 | Amiről a méhek zümmögnek...


Méhész barátunk egyik reggel megdöbbenve tapasztalta, hogy rejtélyes módon eltűntek méhei. Minden nyom arra utal, hogy kis zümmögő barátainak annyira megtetszett Budapest, hogy a főváros impozáns épületeinek falain építettek új kaptárokat maguknak. A méhecskék búvóhelyeinek felkutatásában a Te segítségedre is szükség lesz! A sikeres küldetés érdekében elárulunk egy hasznos tippet. A méhkaptár olyan házak dísze, melyek régebben banknak, vagy biztosítónak épültek, ezzel utalva az épületben működő bankok tevékenységére, melyet a méhek szorgalmas gyűjtögetéséhez hasonlítottak. Nincs más dolgod, mint követni a zümmögést és felkutatni a méhek kaptárait. Ha sikeresen megtaláltad mindegyiket, feladatlapodat hozd vissza a kiindulópontra és gyűjtsd be jól megérdemelt mézédes jutalmadat!

A játék hossza: kb. 3 óra – hosszú pálya | Családbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

#5 | Mesterségem címere...

Nem is gondolnánk, hogy Budapest házainak falairól mennyi nevezetes személy figyel bennünket nap mint nap. Rejtőzködve ugyan, de ott állnak és fentről szemlélik a várost. Egy titkos megbízatást kaptunk, melynek megoldásában a Te segítségedre is számítunk. Vedd nyakadba a várost és derítsd ki az alakok mesterségeit! Kutasd fel a feladatlapon megadott címeket, ahol rálelhetsz az ott lakó ismert személyekre. Ha szemfüles vagy, hamar rá fogsz jönni, kik ők és mi mesterségük címere! Ha sikeresen vetted az akadályokat és mindenkit megtaláltál, feladatlapoddal térj vissza a kiindulási pontra és markold fel jutalmadat és ismerd meg történetüket!

A játék hossza: kb. 2 óra – hosszú pálya | Családbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

#6 | Budapest rejtett állatkertje

Mindenki számára ismert, hogy Budapest híres állatkertje a Városligetben található, tele ritka, egzotikus állatokkal. Egy hatalmas vihar után azonban néhány lakó megszökött, hogy felfedezze a fővárost. A pályát végigjárva a Te feladatod meglelni a rejtőzködő állatkertet, a falakon felbukkanó mókusok és oroszlánok hadait. Miután megtaláltad az elszökött állatokat, feladatlapodat mutasd be a kiinduló állomáson, hogy ellenőrizhessük mindenki megkerült.

A játék hossza: kb. 3,5 óra - hosszú pálya | Családbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

 

#7 | Hermész - Az istenek hírnöke


Hermész az ókori Görögország isteneinek hírnöke, egy nagyon fontos hírt elfelejtett Zeusz számára átadni, ezért száműzték egy időre az Olümposzról. Hermész nem esett kétségbe, nem hiába volt közismert furfangjáról és ravaszságáról! Úgy döntött Budapesten keres új lakhelyet magának. Ügyes és rafinált istenként több alakban is felbukkan a főváros utcáin és épületein, hogy olümposzi társai ne találjanak rá. Járd végig a várost és próbáld meg elcsípni! Könnyű felismerni szárnyas bőrcsizmájáról, melyben szélsebesen elillan, valamint két tekergő kígyót ábrázoló szárnyas botjáról (kerükeión pálca). Még sem lesz egyszerű megtalálni, mivel előszeretettel viseli nemezsapkáját, ami láthatatlanná teszi, ezért jól nyisd ki a szemed!

A játék hossza: kb. 3 óra - hosszú pálya | Családbarát
Nem lehet rá jelentkezni.

# | Játsszd végig a rakpartot!

Múzeumunk gyűjteménye veszélybe került, mivel műkincsrablók akarták megkaparintani a felbecsülhetetlen értékű tárgyakat. Szerencsére a rakparti házak egykori lakói segítségünkre siettek és elrejtették azokat egykori lakóhelyükön. Mostanra a veszély elhárult, ezért egy igazi ereklyevadászra van szükségünk, aki segít nekünk újra összegyűjteni az eldugott kiállítási tárgyainkat a budai rakpart házaiból!

Nem lehet rá jelentkezni.

# | Arany Budapesten!

A magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja Arany János 1817. március 2-án született Nagyszalontán. Születésének 200. évfordulója alkalmából az Arany János-emlékév 2017 méltó megünnepléséhez izgalmas városi játékkal készültünk. A program során a költő életének meghatározó eseményeivel és munkásságával ismerkedhettek meg. A játék elején egy feladatlapot és egy térképet kap mindenki. Kövessétek a nyomokat, hogy eljussatok a hat állomás mindegyikére, ahol elrejtettük a feladatlapon lévő kérdésekre a helyes választ. A játék végén, ha visszaérkeztek a kiindulópontra és helyesek a megfejtéseitek, apró meglepetéssel kedveskedünk nektek. Mindenkit szeretettel várunk játékunkon, amelyre egyedül, családdal, barátokkal, gyerekekkel, babakocsival, kutyával is érkezhettek!

Nem lehet rá jelentkezni.

# | Budapest Angyalai

Karácsony előtti rohanásban egy kicsit pihenjetek meg és fedezzétek fel, hol rejtőznek angyalok a belvárosban, a budapesti házak falain. A séta során a karácsonyi ünnep kialakulásával és hagyományaival ismerkedhettek meg. A játék elején egy feladatlapot és egy térképet kaptok. A hat állomás mindegyikén egy borítékot kell megkeresnetek, melyben elrejtettük a feladatlapon lévő kérdésekre a helyes választ. Az állomások felkutatásában segítségetekre lesznek az angyalok.

Nem lehet rá jelentkezni.